Άμεση τηλεφωνική εξυπηρέτηση       210 2389 813 - 210 2389 814 - 210 2317 815

Βιο - καθαρισμός χαλιών κορυφαίας ποιότητας

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ

Ο βιοκαθαρισμός των χαλιών είναι μια υπεύθυνη και απαραίτητη διαδικασία που χρήζει σοβαρότητας και επαγγελματισμού. Λόγω της μεγάλης παραμόνης στους χώρους μας και της συνεχούς χρήσης που δέχονται στο διάστημα αυτό, τα χαλιά μας έχουν σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση και ανάπτυξη μικροοργανισμών όπως λεκέδες, ακάρεα , σκόνη και άλλων μολυσματικών παθογόνων οργανισμών που συμβάλλουν στην αύξηση του μικροβιακού φορτίου μέσα στο σπίτι ή στους χώρους εργασίας.

Δώστε μακροζωία στα χαλιά σας

Ο βιοκαθαρισμός των χαλιών θεωρείται απαραίτητος και στοχεύει στην εξόντωση όλων αυτών των ενοχλητικών και επικίνδυνων μικροοργανισμών, πετυχαίνοντας ένα καθαρότερο χώρο διαβίωσης, ασφαλή και απαλλαγμένο από μολυσματικές και ρυπογόνες ουσίες, δίνοντας συγχρόνες μακροζω’ί’ας στα αγαπημένα μας χαλιά.

Ο καθαρισμός των χαλιών μπορεί να γίνει στο χώρο μας σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, να το αποθηκεύσουμε και να σας το επιστρέψουμε όταν το χρειαστείτε πάλι. Εδώ θα αναφερθούμε στην διαδικασία καθαρισμού στις εγκαταστάσεις μας

Καθαρισμός και Φύλαξη Χαλιών - Διαδικασία

Παρακάτω σας αναλύουμε όλα τα βήματα που θα υλοποιήσουμε, εφόσον μας αναθέσετε τον καθαρισμό και φύλαξη των χαλιών σας, κατόπιν συνεννόησης και μαζί σας.

Διαδικασία καθαρισμού και φύλαξης ταπητών

  • Παραλαβή από το χώρο σας κατόπιν συννενόησης, αφού μαρκάρουμε με μοναδικό αριθμό barcode κάθε χαλί ξεχωριστά, έτσι ώστε να γνωρίζουμε κάθε στιγμή το στάδιο εξέλιξης της διαδικασίας μέχρι και το τελικό στάδιο της φύλαξης.

  • Διαχωρισμός στις εγκαταστάσεις μας ανά ποιότητα (συνθετικό, μάλλινα, ολόμαλλα, χειροποίητα, μηχανής, αντίκες, hundtufted, sheepskin, φλοκάτες, κιλίμια, patchwork κ.α).

  • Τίναγμα σε σύγχρονο μηχάνημα ειδικού τύπου για την απομάκρυνση κάθε σκόνης και άλλων ρύπων χρησιμοποιώντας δόνηση και όχι χτύπημα του χαλιού χωρίς να ταλαιπωρούνται οι ίνες του. Με περίπου 25.000 δονήσεις ανά λεπτό και συγχρόνως σκούπισμα και βούρτσισμα είναι σίγουρο ότι το χαλί μας είναι έτοιμο πλέον για πλύσιμο.

  • Πλύσιμο με υγρό ή στεγνό καθάρισμα, χρησιμοποιώντας βιοδιασπώμενα προιόντα εγκεκριμένα και πιστιποιημένα από την Ε.Ε., καθώς και τις πλέον σύγχρονες εξειδικευμένα μηχανήματα καθαρισμού χαλιών.

  • Στύψιμο σε ειδικό στυπτικό μηχάνημα με την μέθοδο της φυγοκέντρισης,ώστε τα χαλιά να στραγγίξουν χωρίς να ξεθωριάσουν, ξεβάψουν ή αλλιωθούν τα χρώματα και τα σχέδια τους.

  • Στέγνωμα σε ειδικά διαμορφωμένους στεγασμένους χώρους, προστατευμένους από τον ήλιο και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους μιας και οι χώροι είναι όλοι εφοδιασμένοι με αεραγωγούς που φέρουν φίλτρα τύπου hepa, για την κατακράτηση των εξωτερικών ρύπων κάνοντας έτσι τη διαδικασία πιο φυσική και τα χαλία μέχρι το στάδιο της συσκευασίας να έχουν την λιγότερη επιμόλυνση.

  • Έλεγχος και φινίρισμα κατά την διάρκεια είναι η διαδικασία όπου το χαλί ελέγχεται με ιδιαίτερη προσοχή για τυχόν αστοχία κατά την όλη πορεία του εως εδώ και αφού γίνει η απομάκρυνση από το περιττό χνούδι ακολουθεί ψεκασμός με spray απόσμισης όπου το χαλί θα διατηρήσει τη φρεσκάδα και την καθαριότητα του εως ότου ανοιχθεί.

  • Συσκευασία αφού γίνει η ηλεκτρονική μέτρηση διαστάσεων και υγρασίας του χαλιού με ταυτόχρονη την τοποθέτηση του μοναδικού αριθμού barcode στην συσκευασία του για την εύκολη αναζήτηση του.

  • Φύλαξη είναι το τελευταίο και εξίσου σοβαρό στάδιο και αυτό γιατί εδώ τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Η φύλαξη γίνεται σε χώρους με αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, 24ωρη παρακολούθηση από κλειστό κύκλωμα με άμεση ανταπόκριση σε κέντρο security και αστυνομίας και πληρή ασφαλιστική κάλυψη κλοπής, πυρός και πλημμύρας από ασφαλιστική εταιρία. Επιπλέον τα χαλιά σας ξεκουράζονται σε ειδικά ράφια αποφόρτισης βάρους έτοιμα να σας χαρίσουν την κομψότητα και την ζεστασιά τους τον χειμώνα που θα τα όσο ποτέ.

  • Επιστροφή τέλος των χαλιών σας γίνεται στο χώρο σας, κατόπιν συνενόησή μαζί σας, ώστε να τα στρώσετε πλέον καθαρά και να διακοσμήσετε και πάλι την κατοικοία σας.